Viinitila

Alitalolla viljellään omenaa noin 17 hehtaarin alalla ja puita on noin 13000. Osa tästä omenasta pääsee viiniksi asti Alitalon Ciderberg nimikkeen alle. Tilalla asustelee ihmisten lisäksi myös hevosia, koiria, kissoja, kaneja yms eläimiä, joihin voit tutustua vieraillessasi ravintola Saaribaarissa.

Lohjalaisen omenaviinitilan tuotteet maailmalle

Tiloissa monipuoliset palvelut

Ravintola Saaribaarissa ja viinimyymälässä voi kesäaikaan poiketa ostoksilla ja tutustua tilan viineihin, jotka on valmistettu tilan parhaista ja kotimaan parhaista raaka-aineista. Tilalla voi myös perheet järjestää juhlat tai yritykset omat tilaisuutensa. Ryhmille tarjotaan ruokailumahdollisuus tilauksesta. Alitalolla on mahdollista myös osallistua ja järjestää erilaisia omena-aiheisia retkiä. Ciderberg Oy valmistaa tilan tuotteista omenaviinejä, -siidereitä ja likööriä. Lisäksi se valmistaa marjaviinejä ja -likööriä. Tilalle ja sen tulevaisuudelle ja nykyiselle toiminnalle suurin yksittäinen askel oli jokin vuosi takaperin pääsy päivittäiskauppojen hyllytuotteeksi (Viideri). Viinitilana Alitalo on toiminut 90-luvulta lähtien. Tilalla on anniskeluravintola, jossa kävijä voi maistella ja ostaa talon viinejä ja liköörejä sekä tilauksesta myös syödä hyvin. Viinituvalle voi poiketa melkein koska vain. Viinimyymälästä voi ostaa talon viinejä kotiin viemisiksi. Ciderbergin liköörit ovat Alkon myyntituotteita.

Markon valinta

Ciderberg Oy:n toimitusjohtaja Marko Maula on se henkilö, joka vie ryhmiä tutustumaan tilan saloihin ja tapasimme Markon tilan avoimissa ovissa viime tiistaina ja kyselimme vähän hänen omista makutottumuksistaan.

  • Jos yksi suosikki pitäisi tuotteistamme valita niin nyt näin aurinkoisen päivän kunniaksi päädyn meidän Kissalan Aapeliin. Kissalan Aapeli on puolikuiva kuohuviini, joka on valmistettu valkoherukasta. Se on kupliva, raikas, täyteläinen kullanhohtoinen todellinen juhlajuoma, kertoo Marko. Kuten suomalainen netticasino kuvastaa suomalaisten rakasta suhdetta rahapeleihin, kuvaa Kissalan Aapeli suomalaisten arvostusta kauniiseen luontoonsa. Kissalan Aapeli on ollut Ciderbergin tuote kolmisen vuotta.
  • Meillä on reilut 20 tuotenimikettä ja tilalle on saatavilla niistä valtaosa, kertoi Sanna Maula, joten ei ihmekään, että Markolla oli vaikeata tehdä valinta vain yhdeksi suosikiksi. Tila otti osaa Lohjan matkailun järjestämiin avointen ovet-tapahtumararjaan tänäkin vuonna ja nyt kesän toisena kertana kävijöitä riitti aamusta lähtien.
  • Ensimmäiset olivat jo odottamassa avaamista ja tasaisesti on Marko saanut viedä vieraita tuotantotilakierrokselle ja kertoa tilan toiminnasta, kertoi Kaija Söderberg.

Tieräks mitä Lohjalt löytyy? - Avointen Ovien tapahtumasarja 2014 keräsi yli 400 kävijää

Lohjan Avoimet ovet tapahtumasarja ”Tieräks mitä Lohjalt löytyy” sai tiistaina 8.7. arvoisansa päätöksen, kun toista sataa asiakasta vieraili Alitalon Omenaviinitilalla. Yhteensä tapahtumasarjan kohteissa vieraili yli 400 kävijää ja suosituimpia kohteita olivat Alitalon Omenviinitila ja Kaarteen kotimuseo.

Tieräks mitä Lohjalt löytyy? - Lohjan Avoimet Ovet tapahtumasarja järjestettiin toista kertaa. Tapahtuman aikana oli mahdollisuus tutustua veloituksetta kuuteen lohjalaiseen matkailukohteeseen ja -palveluun. Tapahtumasarjan kohteet olivat vuoden 2013 matkailuyritys Hotelli Lohja, Vivamon toimintakeskus, Matkailugaalassa vuoden dinosauruksen selättäjäksi valittu Alitalon omenaviinitila, Vuoden 2013 yllättävä elämys -palkinnon saanut Kaarteen kotimuseo, Koivulan Kartano sekä Gasthaus Lohja. Tapahtuman idea on lähtöisin Alitalon Omenaviinitilan Sanna Maulalta ja sen tarkoitus on tehdä Lohjan matkailukohteita tunnetuksi etenkin lohjalaisille. Tapahtumasarjan ajankohdaksi oli valittu alkukesä, jotta paikalliset matkailukohteet olisivat hyvässä muistissa juuri ennen kiireisintä matkailusesonkia. Tapahtumasarjasta kerätään palautetta niin yrittäjiltä kuin vierailijoilta ja niiden pohjalta lähdetään suunnittelemaan ensi vuoden Avoimien Ovien sarjaa.