Virkkalapäivä

Jo vuosittainen tutuksi tullut Virkkalapäivä vietettiin lauantaina 16.päivä Virkkalan torilla ja Virkkalanraitilla. Torille keskittynyt ohjelma veti yleisöä aamusta lähtien, mutta tapahtumia riitti koko Virkkalaan tapahtuman alusta loppuun saakka.

Virkkalantien katujen varret olivat ”vallattu myyntipisteille” Hallaskarilta VPK:lle

  • Ensimmäiset kauppiaat olivat kuulemma tulleet jo puoli neljältä aamulla, kertoi aamulla kahdeksan jälkeen omaa myyntivaunuaan kuntoon laittanut Pink Lemonin Kati Koskinen. Virkkalapäivää on vietetty nykyisessä muodossaan jo useampia vuosia ja tapahtuman luonteessa on keskusteltu ja lauantainakin aiheesta riitti keskustelua. Tapahtuman nykyisen tyylin säilyttämisen puolesta löytyi puolesta puhujia, mutta varsinkin nuoremmasta polvesta ja uusista virkkalalaisista tapahtuma kaipaisi uudistumista. Virkkalapäivän tekevät mahdolliseksi paikalliset yhdistykset ja Virkkalan Yrittäjät ry. Yrittäjät koordinoivat tapahtuman ja hoitavat luvat ja maksut ja yhdistykset pitkälti talkoohengellä hoitavat ohjelman päivälle. Tänä vuonna uutuuksina olivat ohjelmassa inkoolainen taikuri Frank ja tanssistudio Funka sekä rivitanssiesityksen katsojille esittänyt WauDeApples ja nähtiinhän päivän aikana lavalla myös omenatyttöehdokkaat. Päivän juonnon hoiti asiantuntevasti alusta loppuun Virkkalan oma mies Kalle Stenbäck. Tapahtuman avauspuheessa toimitusjohtaja Kalervo Kaarre Suomen Ilotulitus Oy:stä kertoi positiivista kokemuksista Virkkalassa ja otti esille joitakin historian kohtiakin. Kaarteen juhlapuhe videoituna www.ykkoslohja.fi videoissa, tervetuloa katselemaan.

Kaksi uutta kunniahenkilöä

Joka vuotiseen tapaan Virkkalapäivänä valitaan Vuoden Virkkalalainen sekä Vuoden Masukas. Tämän kertainen Vuoden Virkkalalainen on yrittäjä Walo Pakkanen, joka aktiivisella toiminnalla on ollut mukana niin paikallisessa Suomen Punaisen Ristin toiminnassa kuin Yrittäjien toiminnassa ja monessa muussa oman työnsä ohessa. Näissä tehtävissä hän on monesti ollut viemässä Virkkalaa eteenpäin. Vuoden Masukas on 73-vuotias vuonna 1956 Lohjalle muuttanut Valto Järvelä. Hän on asunut Maksjoella 60-luvulta ja tullut monelle lohjalaiselle tutuksi laulajana sekä laulukuoro Aikamiehissä, Lohjan Oopperakuorossa sekä Lohjan Teatterissa. Masukas valinnan perusteluita olivat mm. pitkään jatkunut Lohjan ja Maksjoen tunnetuksi tekeminen, aktiivinen lauluharrastus ja sitä kautta esiintymiset sekä tärkein eli pitkäaikainen ja tunnettu maksjokelainen asukas.

Marttojen kakkukisassa uusi mestari

Marttojen kakkukisa oli tiukka kuten joka vuonna ja kakut arvosteltiin niin maun kuin ulkonäkönsä suhteen ja voittajaksi arvosteltiin Lohjan Kalkkitehtaan Suomalainen Marttayhdistys. Marttojen kakkukilpailun raadissa olivat tänä vuonna Suometsätieteen professori Harri Vasander, Isännöitsijä Sirpa Lampinen, toimitusjohtaja Kalervo Kaarre, uusyrittäjä Satu Borgelin sekä henkilöstöjohtaja Tuija Tuovinen.

  • Edellisten kahden kilpailun voitimme me, joten olikin aika saada uusi voittaja, onnitteli uusia ”mestareita” Kirkniemi-Teutarin Martat ry:n Irja Auvinen. Kilpailun osallistuneiden kakkujen kuvat löytyvät Ykkös-Lohjan Facebook sivulta, tervetuloa tykkäämään. Voittajakakun erottaa siinä olevasta Martta-logosta.
  • Leipoja oli nuori marttamme Laura Oikarinen. Marmoroitu täytekakku, jossa oli päällä marttamerkki, kertoi voittaja Marttojen puheenjohtaja Marja-Liisa Järvensivu.